مقالات رادطب نقش جهان

کرونا امیکرون چیست؟ و هرآنچه لازم است از آن بدانید

کرونا امیکرون

کرونا امیکرون (Omicron)، گونه‌ی جدید ویروس کووید است که در آفریقای جنوبی شناسایی شده است. این نمونه جدید موجب نگرانی کشورهای مختلف شده و به دغدغه بسیاری از مردم دنیا تبدیل شده است. اگر سوالات زیادی در ارتباط با این گونه جدید کرونا دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با رادطب نقش جهان همراه باشید. در این مطلب به سوالت مختلفی از جمله موارد زیر پاسخ خواهیم داد:

  • امیکرون چیست؟
  • این نوع جدید چقدر نگران کننده است؟
  • شدت بیماری و علائم آن چگونه است؟
  • واکسن تا چه اندازه برای مقابله با این گونه جدید موثر است؟

هرآنچه باید از کرونا امیکرون بدانید

امیکرون کووید 19 (omicron covid-19)نام سویه جدید ویروس کرونا می‌باشد که در 24 نوامبر 2021 در آفریقای جنوبی شناسایی و به سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش شد. این بیماری در ابتدا B.1.1.529 نام گرفت در 11 نوامبر 2021 در بوتسوانا و در 14 نوامبر 2021 در آفریقای جنوبی شناسایی شد.

امیکرون با سفر در چندین کشور اروپایی و همچنین استرالیا، برزسل، کانادا، هنگ کنگ، اسرائیل، ژاپن، نیجریه، نروژ، سوئد و بریتانیا شناسایی شد. چندین کشور از جمله ایالت متحده آمریکا، مواردی را در افراد بدون سابقه‌ی سفر به آفریقای جنوبی گزارش کردند.

تفاوت کرونا امیکرون با نمونه‌های قبلی

ویروس کرنا توسط پروتئینی به نام اسپایک، وارد سلول‌های بدن می‌شود و منجر به بیماری کووید-19 می‌گردد. نزدیک به 30 تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اومیکرون مشاهده شده که دو برابر جهش‌های نوع دلتا می‌باشد.نیمی از این جهش‌ها در ناحیه‌ای قرار دارد که ویروس کرونا توس آن به سلول‌های بدن متصل شده، وارد شده و منجر به عفونت می‌شود.

جهش در این ناحیه ویروس باعث می‌شود تا دستگاه ایمنی یعنی آنتی بادی‌های ساخته شده بعد از تزریق واکسن یا عفونت قبلی، ویروس را کمتر از قبل شناسایی کنند و به این ترتیب خطر عفونت با کرونا امیکرون افزایش می‌یابد.

حداقل سه جهش در نوع امیکرون به این ویروس برای شناسایی شدن توسط آنتی‌ بادی دستگاه ایمنی کمک می‌کند. به علاوه جهش دیگری در این ویروس، آن را برای ورود به سلول‌های انسان افزایش می‌دهد و موجب انتقال بیشتر آن می‌شود.

منشاء این گونه جدید ویروس کجاست؟

در حال حاضر تنها حدس و گمان‌هایی در ارتباط با منشاء کرونا امیکرون مطرح شده است. به عقیده یکی از دانشمنده موسسه‌ی ژنتیک UCL لندن، احتمالا نوع امیکرون در طول عفونت مزمن در فردی با نقص ایمنی (احتمالا مبتلا به درمان نشده) تکامل پیدا کرده است.

زیرا آفریقای جنوبی دارای 8.2 میلیون نفر مبتلا به HIV است که بیشترین میزان ابتلا در جهان می‌باشد. نوع بتا هم که سال گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد، این احتمال وجود دارد که از فردی آلوده به HIV منشاء گرفته باشد.

علائم امیکرون چیست؟

این سوالی است که هنوز پاسخ دقیقی برای آن ارائه نشده است. چراکه سویه جدید این بیماری به تازگی کشف شده است و هنوز برای صحبت در ارتباط با علائم بالینی آن زود است. اما از جمله اقدامات بهداشتی فردی و اجتماعی برای کاهش خطر ابتلا به این ویروس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از ماسک مناسب
  • رعایت بهداشت دست
  • فاصله گذاری فیزیکی
  • بهبود تهویه فضای داخلی
  • اجتناب از قرارگیری در فضاهای شلوغ
  • انجام واکسیناسیون

برخی از علائم احتمالی که برای مبتلایان به کرونا امیکرون عنوان شده شامل موارد زیر می‌باشد:

  • خستگی
  • بدن درد
  • سردرد
  • خارش گلو
  • آبریزش بینی
  • عطسه

تزریق دوز سوم واکسن کرونا

به گفته کارشناسان و محققین فعال در این حوزه، هنوز مهم‌ترین و بهترین راه حل، افزایش واکسن و تزریق دوز تقویتی است. براساس تحقیقات انجام شده میزان بالای آنتی بادی‌های خنثی کننده ویروس اصلی کرونا با محافظت در برابر کرونا ماشی از انواع واریانت‌های جدید ارتباط دارد. این احتمال وجود دارد که تزریق دوز تقویتی از واکسن‌های موجود و ارتقای سطح آنتی بادی بعد از آن، محافظت کافی و سد مناسبی در برابر امیکرون ایجاد نماید.

مزایای تزریق دوز سوم واکسن کرونا

با گذشت چندین ماه از تزریق واکسن کووید-19 در اولین گروه از افراد در کشورهای مختلف دنیا، پرسش‌هایی در ارتباط با نیاز به تزریق دوز سوم یا دوز تقویتی واکسن کرونا در سراسر جهان مطرح شده است.

تحقیقات در برخی کشورها در ارتباط با اثربخشی واکسن و میزان ایمنی بدن دریافت کنندگان واکسن پس از گذشت چند ماه از دوزهای قبلی واکسن، نشان می‌دهد که تزریق دوز سوم واکسن کرونا بویژه در جمعیت‌های خاص نظیر سالمندان و افراد با ضعف و سرکوب سیستم ایمنی برای حفاظت از ایمنی جامعه بسیار حائز اهمیت و مورنیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *