مقالات رادطب نقش جهان

ICU بیمارستان و هرآنچه باید از بخش مراقبت های ویژه بدانید

ICU بیمارستان

ICU بیمارستان (Intensive care unit) که با عنوان بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان نیز معرفی می‌شود. این بخش برای افرادی که وضعیت بیماری وخیمی دارند خدمات درمانی و نظارتی ویژه را ارائه می‌نماید. آی سی یو بیمارستان ها اغلب دارای تجهیزات نظارتی بسیار پیشرفته می‌باشند. از اعضای اصلی این بخش می‌توان به پزشکان متخصص و پرستاران با تجربه اشاره نمود. در ادامه این مطلب از مجموعه هتلینگ بیمارستانی رادطب نقش جهان در ارتباط با بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان یا همان آی سی یو توضیحات دقیقی را ارائه نموده‌ایم.

ICU بیمارستان برای چه بیمارانی استفاده می‌شود؟

همانطور که از نام ICU بیمارستان (بهش مراقبت‌های ویزه بیمارستان) مشخص می‌باشد، این بخش برای افرادی که نیازمند خدمات مراقبتی ویژه هستند مورد کاربرد است. از بیمارانی که اغلب به این بخش منتقل می‌شوند می‌توان به افراد با تصائف‌های سنگین، سقوط، سوختگی، عفونت‌های جدی، سکته مغزی، جراحی‌های بزرگ و تخصصی اشاره نمود.

تجهیزات موجود در ICU بیمارستان

از تجهیزات بسیار مهم که در ICU بیمارستان وجود دارد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود؛

دستگاه ونتیلاتور: این دستگاه برای کمک به تنفس بیماران مورد کاربرد است.

دستگاه‌های مانیتورینگ:با توجه به نیاز بررسی دقیق بیماران، در این بخش از سیستم‌های مانیتورینگ استفاده می‌شود. این سیستم‌ها قادر به نمایش ضربان قلب، فشار خون، سطح اکسیژن بدن هستند.

لوله‌های تغذیه: وجود لوله‌های تغذیه برای کمک به تغذیه هرچه آسان‌تر بیماران از تجهیزات موجود در ICU بیمارستان است. این تجهیزات به افرادی که قادر به غذا خوردن نمی‌باشند کمک بسیار زیادی برای تامین مواد غذایی بدن می‌نماید.

پمپ و لوله‌های IV : این لوله‌ها برای تامین مایعات، مواد غذایی و دارو به صورت وریدی مورد کاربرد هستند.

درن: درن‌ها به صورت لوله‌ای می‌باشند و برای حذف مابعات و تجمع خون در بدن بیمار مورد کاربرد می‌باشند.

کانتر: از کانترها برای تخلیه ادرار بیماران استفاده می‌شود. کانترها لوله‌های بسیار نازکی هستند و وارد مثانه می‌شوند.

لازم به ذکر است که با توجه به آزاردهنده بودن برخی از این تجهیزات، اغلب برای بیماران بستری شده در بخش ICU بیمارستان از داروهای آرام‌بخش استفاده می‌نمایند.

معرفی انواع بخش ویژه در بیمارستان ها

بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها اغلب به صورت زیر دسته بندی می‌شوند؛

  • PICU: بخش مراقبت ویژه کودکان
  • NICU: مراقبت ویژه از نوزادان
  • SICU: برای مراقبت ویژه جراحی
  • MICU: مراقبت‌های ویژه سیار
  • Cardiopulmonary Unit: مراقبت بیماران قلبی ریوی

بستری شدن بیماران در هرکدام از این بخش‌ها با توجه به شرایط آنها انجام می‌شود. لازم به ذکر است که در بخش مراقبت‌های ویزه اصولا به ازای هر 2 بیمار، یک پرستار حضور دارد.

نحوه خروج بیمار از ICU بیمارستان

در صروتی که بیمار دیگر نیاز به مراقبت‌های ویزه نداشته باشد و لازم به انتقال به بخش دیگری داشته باشد قبل از مرخصی لازم است تا به بخش دیگری منتقل شود. به همین منظور در ICU بیمارستان یک بخش ریکاوری وجود دارد. بیماران اغلب قبل از مرخص شدن از ICU در این قسمت بستری می‌شوند. در صورتی که دیگر نیازی به حضور در ICU نداشته باشند، مرخص خواهند شد.

لازم به ذکر است که سبته به بیماری، برخی افراد بعد از ICU بیمارستان باید در بخش بستری شوند. اما برخی دیگر می‌توانند به صورت کامل مرخص شده و به خانه بازگردند.

مدت رمان بستری بیماران در ICU بیمارستان نیز بستگی به بیماری آنها خواهد داشت.برخی بیماران مجبور می‌شوند تا ماه‌ها در این بخش بستری باشند.

نحوه تصمیم گیری در آی سی یو بیمارستان

در صورت بستری شدن در ICU اگر بیهوش نباشید شما می‌توانید در تصمیم‌گیری پزشک خود مشارکت نمایید. اما در صورتی که در کما باشیدو قادر به تصمیم‌گیری نباشید، اصولا تیم پزشکی در ارتباط با وضعیت شما تصمیم گیری خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *